Andre muligheder for at købe eller sælge heste

Internettet er et rigtig godt sted at forsøge at sælge eller købe en hest. Der findes mange online platforme, men hvis du ikke vil gøre det via internettet, kan du også handle andre steder.

Auktionssteder

Avlsforeninger, stutterier og professionelle ryttere – der er utallige auktioner der igennem tiderne har haft vidt forskellige målgrupper. Føl, gravide hopper, hingste, rideheste i enhver disciplin, fritidsheste, ponyer, sjældne racer og meget andet bliver tilbudt. Fordelen ved auktioner er i alle tilfælde, at hestene allerede er helbredsundersøgt, og hestene er nøje rettet efter en given målgruppe. Du kan som regel prøveride hestene, der på forhånd er udvalgt af hestekyndige. Ulempen ved et ikke-privat salg er de ekstra udgifter, som følge af auktions- eller kommisionsgebyrer og eventuelle forsikringer og de respektive afgifter, da auktionshuset udbyder til nettopriser.

Få hjælp fra professionelle 

Hvis du ikke selv har tid eller tålmodighed til at arrangere et hestekøb- eller salg fra start til slut, så er det måske en god idé at skaffe hjælp fra professionelle. Ved at gøre dette, kan du nemlig få en professionel til at finde enten en køber eller en hest til dig. De ved ofte, hvor der findes heste, som måske ikke engang er offentligt til salg. Et lille udvalg kan så præsenteres, afhængigt af køberens ønsker. Især hvis du er på udkig efter en veltrænet hest, eller en yngre hest med potentiale og en bestemt stamtavle, så kan dette være en god (og tidsbesparende) metode. For sælgere af kvalitetsheste er det også ofte umagen værd, da de professionelle ofte har et større, internationalt netværk.

Hestemarkeder

Der er grund til, at mange hestemarkeder har måtte dreje nøglen om. Det er nemlig ret risikabelt at lede efter ny hest på et hestemarked. Selvom der ofte er et stort udvalg af billige heste i alle racer og aldre, så er det for køber utroligt svært at opnå fuld indsigt. Der er ingen mulighed for at prøveride, hverken indendørs, på ridebane eller ude i det fri. Der er ingen mulighed for en handelsundersøgelse. Og der er ingen garanti for, at hesten ikke har “modtaget lidt hjælp”, for at opføre sig så artigt, som du ser den. Selvfølgelig er der også ærlige sælgere og købere, der rent faktisk har fundet deres hest på et hestemarked, men du bør stadigvæk være forsigtig.

Første skridt for at sælge en hest online, er at oprette en annonce med en betydningsfuld tekst, gode fotos og videoer. Dine fotos bør være klare og fokuserede, og hesten bør være letgenkendelig. Videoerne bør fremvise alle hestens gangarter. Teksten bør være så detaljeret som overhovedet mulig og inkludere alle relevante data så som størrelse, alder, stamtavle, træningsniveau, placeringer i konkurrencer og så videre.


Når du lægger billeder og video op, så vær opmærksom på copyright og personlige rettigheder. Du må nemlig kun lægge billeder af personer op, hvis du får deres tilladelse til det. I tilfælde af klager, så er de ansvarshavende ejere af hjemmesiden tvunget til at fjerne billeder eller videoer øjeblikkeligt - uden advarsel.


Husk at inkludere kontaktinformation, gerne dit telefonnummer (det, du oftest kan kontaktes på) og din e-mailadresse. Hvis du modtager et ubesvaret opkald, så ring tilbage. Det kan have været en potentiel køber.


Vær åben og ærlig. Giv detaljeret information og lad være med at gemme hestens skader eller skavanker væk. På denne måde kan en potentiel køber lettere rette sig efter hesten, og du har allerede opnået en høj troværdighed, hvis han eller hun kommer på besøg for at se hesten selv.


Tillad gerne to eller tre besøg. Desværre bliver det mere og mere almindeligt, specielt med dressurheste, at lade som om at man er en interesseret køber, for at skaffe en gratis ridetime. Du kan komme denne tendens i forkøbet, hvis du kræver et pengebeløb for prøveridtet. Dette refunderer du naturligvis i tilfælde af et salg.

Tillad altid, at køber kan vælge dyrlægen til handelsundersøgelsen. Vær sikker på, at køber også dækker kommission til dyrlægen, da det altid er sælger, der skal betale.


Skriv altid en kontrakt til salget. Dette er en forsikring, der gavner begge parter. Beskriv skader og skavanker for at undgå eventuelle problemer senere. Hvis du er usikker på, hvor du skal begynde, så tilbyder ehorses blandt andet en service via en partner, hvor du kan få udarbejdet en juridisk sikker kontrakt til en billig pris.


Tag ikke imod checks. Hvis de er forfalskede, og din hest er sendt afsted, er der intet at gøre.


Lav kopier af alle dokumenter i tilfælde af eventuelle klager - for en sikkerheds skyld.

6.
5.
4.
3.
2.
1.

Forståeligt nok, da der findes mange “falske købere”, der bruger sådan et møde til at få en gratis ridetime. Hvis du efterfølgende beslutter dig for at købe hesten, så bliver beløbet garanteret refunderet.


Tag på visit sammen med en person, der kender til heste. Selv hvis du ikke er nybegynder, så er fire øjne bedre end to. Selvfølgelig er det bedst, hvis du kan tage af sted sammen med din underviser. Han eller hun er som regel den bedste, til at bedømme om I vil værre et godt makkerpar, og kan måske også selv prøve hesten. Prøv desuden hesten, som det du har tænkt dig at bruge den til. Hvis du leder efter en terrænhest, så tag på en lille ridetur i landskabet, og hvis du leder efter en springhest så prøv et par spring.


Vær omhyggelig med undersøgelsen af hesten. Handelsundersøgelsen er utrolig vigtig. Der er ikke nogen, som kan se, hvad der foregår inde i en hest, så derfor er det vigtigt at undersøge dens helbred grundigt. Problemer med helbredet er ikke altid ensbetydende med, at man ikke skal købe hesten. Der er udfordringer, som man helt sikkert kan overkomme. Her er det vigtigt at have en god og betroet dyrlæge ved sin side, som man kan søge råd hos.


Udgifterne på handelsundersøgelsen bliver altid dækket af sælgeren. Det er hensigtsmæssigt at foretage en undersøgelse ved købet, da det giver dig mulighed for selv at vælge dyrlægen.


Når beslutningen er taget, så bør du lave en købskontrakt med sælgeren. Selv hvis I har givet hånd på handlen, så er en bindende kontrakt helt sikkert en god idé. Købskontrakten indeholder også klare bestemmelser om betalingsbetingelser og om udlevering af dokumenter som for eksempel hestepas og ejercertifikat.


Når alt er på plads, er der intet der afholder dig fra at flytte hesten til dens nye stald med det samme. Om du selv tager hesten med, eller om sælger selv sørger for transport, afhænger af afstand, tilgængelighed af en hestetrailer og kørekort.

7.
8.
9.
11.
10.

Vær hudløst ærlig, når du skal vurdere dine egne evner som rytter. Det kan ikke nytte at dig og din nye partner bliver udfordret for meget – eller for lidt. Søg råd hos en mere erfaren person, hvis du er usikker.


Overvej dit eget træningsbehov. Hvis du er 1.60 meter høj, så vil en hest på 1.75 meter nok ikke være den bedste match (selvom det dog ikke er ensbetydende med, at sådan et par ikke kan være glade og have stor succes). Omvendt så skal du nok heller ikke overveje en pony, hvis du er 1.80 meter høj.


Definér dit mål. Skal du bruge en hest til lette og dejlige ture i naturen, eller vil du hellere bruge dine weekender på at ride stævner? Hvis du vælger en hest ud fra gode overvejelser, så kan du spare dig selv for mange frustrationer. Lige meget hvor meget du falder for hesten ved første øjekast, så bliver du på sigt skuffet, hvis din partner ikke lever op til dine forventninger.


Vurdér dine egne ambitioner. Er du parat til at bruge år på jeres træning (med hjælp fra en god underviser), eller bliver du hurtigt utålmodig (og er måske ikke dygtig nok) til det? Så bør du overveje, om du vil være glad for at anskaffe en unghest, eller om du egentlig ikke foretrækker en mere veluddannet hest i stedet.


Du bør ikke basere alt på salgsprisen. Udgifterne i det lange løb er langt vigtigere end udgifterne til køb af hesten. Selvfølgelig har alle et bestemt budget i tankerne, og har en idé om, hvad de er villige til at betale. Men du skal vide, at hvis en hest er blevet omhyggeligt passet, er blevet professionelt trænet og er helt rask, så kan den ikke købes til en billig pris. Sådan en hest er dyrere. 


Når du har fundet din drømmehest, så kontakt sælgeren. En seriøs sælger vil altid tage sig tid til at svare på dine spørgsmål og sende dig flere videoer eller fotos. Du kan også med fordel aftale at mødes, så du kan lære hesten bedre at kende. Det skal dog siges, at visse sælgere beder om penge for en prøveridning. 

Lad os sige, at du allerede har fundet en plads til din nye hest, at du har udregnet omkostninger for både beslagsmed, dyrlæge, underviser, udstyr og alt det andet samt, hvor lang tid du skal bruge på din hest dagligt. Nu skal du til at fastslå et par andre, grundlæggende omstændigheder. Her er et par tips til, hvad du bør overveje.

Tips til køberen

Af Kerstin Schmidt  //  Foto: Canva Pro

At købe eller sælge hest er ofte en svær og følelsesladet beslutning. Det er ikke altid kun en økonomisk overvejelse. Det kan være, at man er nået frem til konklusionen om, at der er en anden, som kan tage sig bedre af hesten, end en selv. Eller at ens liv ændrer sig. Hos opdrættere og hestehandlere, er hestehandlen ofte for at sikre indkomst. Uanset grunden til, at du skilles med din hest eller skal finde en ny partner, så er der et par ting, du bør overveje, for at handlen kan blive så god som overhovedet muligt. Vi har taget en snak med det firma, som er den vigtigste handelsplatform for hestehandel i Tyskland og Europa.

Hvad du bør overveje,
når du skal købe eller sælge din hest
1.
6.
6.
2.
3.
4.
5.
9.
8.
7.
11.

Tips til sælgeren

I disse økonomiske usikre tider kan du desværre være nødt til at sælge din hest. Hvis du skal sælge en hest, er der et par ting, du bør overveje for at gøre processen så let som muligt.

Ehorses er et velkendt navn for stort set alle, der er involveret i hesteindustrien. Både købere og sælgere mødes på internetplatformen, der har en handelsværdi på over 800 millioner euro. ehorses blev i 1999 grundlagt som den første online handelsportal for heste. NOZ (Neue Osnabrücker Zeitung) overtog i 2011, og i 2012 sluttede Ulrich Kasselmann sig til firmaet. Hovedkvarteret findes i dag i Rittergut Osthoff i nærheden af Osnabrück, og iværksætterfirmaet er i dag Europas ledende hestemarked.

Tallene taler for sig: I løbet af de sidste par år er der i gennemsnit blevet opført 250 heste på siden - om dagen. Omkring hvert 18. minut bliver en hest solgt via ehorses, hvilket bliver til omkring 70 heste dagligt. 

“Da coronakrisen var på sit højeste, kunne vi se, at folk var villige til at bruge flere penge end sædvanligt på en hest. Igennem vores website, blev der i 2020 solgt heste for 683 millioner euro og i 2021 steg det til 844 euro. Længden af handlen blev også forkortet, fra 57 dage i 2020 til 35 dage i 2021,” forklarer Lena Büker, administrerende direktør for ehorses siden 2011. 

“I løbet af de sidste par måneder har vi set en stigning på omkring 100 heste dagligt. Efterspørgslen er konstant.” Om forklaringen skal findes på grund af det stigende økonomiske pres på husstande, kan Lena Büker ikke sige med sikkerhed.

Omkring 80 % af sælgerne er private handlende, og omkring 20 % er kommercielle forretningsdrivende. Men både køber- og sælgerstrukturen er meget international. Mere end halvdelen af opslagene kommer ikke fra Tyskland. “I løbet af de seneste år har der været en stærk stigning af brugere fra udlandet, som kigger på vores website. Andelen af besøgene fra udlandet er i mellemtiden steget til mere end 50 %, af de i alt 4.9 millioner hits (antal sidevisninger, red.). Dette gør os faktisk til den største tyske platform, og markedet bliver i stigende grad mere og mere europæisk.”

Til trods for at man kan finde stort set alle hesteracer på siden, er varmblodshesten den mest populære, og Lena Büker fortæller, at heste med potentiale sagtens kan finde en ny, god ejer online. “Præmiehoppen Schöne Scarlett, der med Helen Langenhanerberg har opnået stor succes indenfor dressurridning, blev handlet af os, da hun var to år gammel,” husker Lena Büker. I mellemtiden bruges ehorses af forretninger, såsom tyske- og internationale avlsforeninger og ANCCE (avlsforeningen for spanske heste), når en hest skal sættes til salg. Fordelen for køberen er, at de let og enkelt kan sammenligne og gennemse udvalget. Med den detaljerede søgefunktion kan man hurtigt finde en bestemt hest, og det er let og ukompliceret at kontakte køberen eller sælgeren.

Andre muligheder for at købe eller sælge heste

Internettet er et rigtig godt sted at forsøge at sælge eller købe en hest. Der findes mange online platforme, men hvis du ikke vil gøre det via internettet, kan du også handle andre steder.

Auktionssteder

Avlsforeninger, stutterier og professionelle ryttere – der er utallige auktioner der igennem tiderne har haft vidt forskellige målgrupper. Føl, gravide hopper, hingste, rideheste i enhver disciplin, fritidsheste, ponyer, sjældne racer og meget andet bliver tilbudt. Fordelen ved auktioner er i alle tilfælde, at hestene allerede er helbredsundersøgt, og hestene er nøje rettet efter en given målgruppe. Du kan som regel prøveride hestene, der på forhånd er udvalgt af hestekyndige. Ulempen ved et ikke-privat salg er de ekstra udgifter, som følge af auktions- eller kommisionsgebyrer og eventuelle forsikringer og de respektive afgifter, da auktionshuset udbyder til nettopriser.

Få hjælp fra professionelle 

Hvis du ikke selv har tid eller tålmodighed til at arrangere et hestekøb- eller salg fra start til slut, så er det måske en god idé at skaffe hjælp fra professionelle. Ved at gøre dette, kan du nemlig få en professionel til at finde enten en køber eller en hest til dig. De ved ofte, hvor der findes heste, som måske ikke engang er offentligt til salg. Et lille udvalg kan så præsenteres, afhængigt af køberens ønsker. Især hvis du er på udkig efter en veltrænet hest, eller en yngre hest med potentiale og en bestemt stamtavle, så kan dette være en god (og tidsbesparende) metode. For sælgere af kvalitetsheste er det også ofte umagen værd, da de professionelle ofte har et større, internationalt netværk.

Hestemarkeder

Der er grund til, at mange hestemarkeder har måtte dreje nøglen om. Det er nemlig ret risikabelt at lede efter ny hest på et hestemarked. Selvom der ofte er et stort udvalg af billige heste i alle racer og aldre, så er det for køber utroligt svært at opnå fuld indsigt. Der er ingen mulighed for at prøveride, hverken indendørs, på ridebane eller ude i det fri. Der er ingen mulighed for en handelsundersøgelse. Og der er ingen garanti for, at hesten ikke har “modtaget lidt hjælp”, for at opføre sig så artigt, som du ser den. Selvfølgelig er der også ærlige sælgere og købere, der rent faktisk har fundet deres hest på et hestemarked, men du bør stadigvæk være forsigtig.

Tillad altid, at køber kan vælge dyrlægen til handelsundersøgelsen. Vær sikker på, at køber også dækker kommission til dyrlægen, da det altid er sælger, der skal betale.


Skriv altid en kontrakt til salget. Dette er en forsikring, der gavner begge parter. Beskriv skader og skavanker for at undgå eventuelle problemer senere. Hvis du er usikker på, hvor du skal begynde, så tilbyder ehorses blandt andet en service via en partner, hvor du kan få udarbejdet en juridisk sikker kontrakt til en billig pris.


Tag ikke imod checks. Hvis de er forfalskede, og din hest er sendt afsted, er der intet at gøre.


Lav kopier af alle dokumenter i tilfælde af eventuelle klager - for en sikkerheds skyld.

Første skridt for at sælge en hest online, er at oprette en annonce med en betydningsfuld tekst, gode fotos og videoer. Dine fotos bør være klare og fokuserede, og hesten bør være letgenkendelig. Videoerne bør fremvise alle hestens gangarter. Teksten bør være så detaljeret som overhovedet mulig og inkludere alle relevante data så som størrelse, alder, stamtavle, træningsniveau, placeringer i konkurrencer og så videre.


Når du lægger billeder og video op, så vær opmærksom på copyright og personlige rettigheder. Du må nemlig kun lægge billeder af personer op, hvis du får deres tilladelse til det. I tilfælde af klager, så er de ansvarshavende ejere af hjemmesiden tvunget til at fjerne billeder eller videoer øjeblikkeligt - uden advarsel.


Husk at inkludere kontaktinformation, gerne dit telefonnummer (det, du oftest kan kontaktes på) og din e-mailadresse. Hvis du modtager et ubesvaret opkald, så ring tilbage. Det kan have været en potentiel køber.


Vær åben og ærlig. Giv detaljeret information og lad være med at gemme hestens skader eller skavanker væk. På denne måde kan en potentiel køber lettere rette sig efter hesten, og du har allerede opnået en høj troværdighed, hvis han eller hun kommer på besøg for at se hesten selv.


Tillad gerne to eller tre besøg. Desværre bliver det mere og mere almindeligt, specielt med dressurheste, at lade som om at man er en interesseret køber, for at skaffe en gratis ridetime. Du kan komme denne tendens i forkøbet, hvis du kræver et pengebeløb for prøveridtet. Dette refunderer du naturligvis i tilfælde af et salg.

Tips til sælgeren

I disse økonomiske usikre tider kan du desværre være nødt til at sælge din hest. Hvis du skal sælge en hest, er der et par ting, du bør overveje for at gøre processen så let som muligt.

7.
9.
8.
5.
4.
3.
2.
1.
6.
11.
7.
10.
9.
8.
5.
4.
3.
2.
1.


Tag på visit sammen med en person, der kender til heste. Selv hvis du ikke er nybegynder, så er fire øjne bedre end to. Selvfølgelig er det bedst, hvis du kan tage af sted sammen med din underviser. Han eller hun er som regel den bedste, til at bedømme om I vil værre et godt makkerpar, og kan måske også selv prøve hesten. Prøv desuden hesten, som det du har tænkt dig at bruge den til. Hvis du leder efter en terrænhest, så tag på en lille ridetur i landskabet, og hvis du leder efter en springhest så prøv et par spring.


Vær omhyggelig med undersøgelsen af hesten. Handelsundersøgelsen er utrolig vigtig. Der er ikke nogen, som kan se, hvad der foregår inde i en hest, så derfor er det vigtigt at undersøge dens helbred grundigt. Problemer med helbredet er ikke altid ensbetydende med, at man ikke skal købe hesten. Der er udfordringer, som man helt sikkert kan overkomme. Her er det vigtigt at have en god og betroet dyrlæge ved sin side, som man kan søge råd hos.


Udgifterne på handelsundersøgelsen bliver altid dækket af sælgeren. Det er hensigtsmæssigt at foretage en undersøgelse ved købet, da det giver dig mulighed for selv at vælge dyrlægen.


Når beslutningen er taget, så bør du lave en købskontrakt med sælgeren. Selv hvis I har givet hånd på handlen, så er en bindende kontrakt helt sikkert en god idé. Købskontrakten indeholder også klare bestemmelser om betalingsbetingelser og om udlevering af dokumenter som for eksempel hestepas og ejercertifikat.


Når alt er på plads, er der intet der afholder dig fra at flytte hesten til dens nye stald med det samme. Om du selv tager hesten med, eller om sælger selv sørger for transport, afhænger af afstand, tilgængelighed af en hestetrailer og kørekort.

6.

Vær hudløst ærlig, når du skal vurdere dine egne evner som rytter. Det kan ikke nytte at dig og din nye partner bliver udfordret for meget – eller for lidt. Søg råd hos en mere erfaren person, hvis du er usikker.


Overvej dit eget træningsbehov. Hvis du er 1.60 meter høj, så vil en hest på 1.75 meter nok ikke være den bedste match (selvom det dog ikke er ensbetydende med, at sådan et par ikke kan være glade og have stor succes). Omvendt så skal du nok heller ikke overveje en pony, hvis du er 1.80 meter høj.


Definér dit mål. Skal du bruge en hest til lette og dejlige ture i naturen, eller vil du hellere bruge dine weekender på at ride stævner? Hvis du vælger en hest ud fra gode overvejelser, så kan du spare dig selv for mange frustrationer. Lige meget hvor meget du falder for hesten ved første øjekast, så bliver du på sigt skuffet, hvis din partner ikke lever op til dine forventninger.


Vurdér dine egne ambitioner. Er du parat til at bruge år på jeres træning (med hjælp fra en god underviser), eller bliver du hurtigt utålmodig (og er måske ikke dygtig nok) til det? Så bør du overveje, om du vil være glad for at anskaffe en unghest, eller om du egentlig ikke foretrækker en mere veluddannet hest i stedet.


Du bør ikke basere alt på salgsprisen. Udgifterne i det lange løb er langt vigtigere end udgifterne til køb af hesten. Selvfølgelig har alle et bestemt budget i tankerne, og har en idé om, hvad de er villige til at betale. Men du skal vide, at hvis en hest er blevet omhyggeligt passet, er blevet professionelt trænet og er helt rask, så kan den ikke købes til en billig pris. Sådan en hest er dyrere. 


Når du har fundet din drømmehest, så kontakt sælgeren. En seriøs sælger vil altid tage sig tid til at svare på dine spørgsmål og sende dig flere videoer eller fotos. Du kan også med fordel aftale at mødes, så du kan lære hesten bedre at kende. Det skal dog siges, at visse sælgere beder om penge for en prøveridning.

Forståeligt nok, da der findes mange “falske købere”, der bruger sådan et møde til at få en gratis ridetime. Hvis du efterfølgende beslutter dig for at købe hesten, så bliver beløbet garanteret refunderet.


 

Lad os sige, at du allerede har fundet en plads til din nye hest, at du har udregnet omkostninger for både beslagsmed, dyrlæge, underviser, udstyr og alt det andet samt, hvor lang tid du skal bruge på din hest dagligt. Nu skal du til at fastslå et par andre, grundlæggende omstændigheder. Her er et par tips til, hvad du bør overveje.

Tips til køberen

Ehorses er et velkendt navn for stort set alle, der er involveret i hesteindustrien. Både købere og sælgere mødes på internetplatformen, der har en handelsværdi på over 800 millioner euro. ehorses blev i 1999 grundlagt som den første online handelsportal for heste. NOZ (Neue Osnabrücker Zeitung) overtog i 2011, og i 2012 sluttede Ulrich Kasselmann sig til firmaet. Hovedkvarteret findes i dag i Rittergut Osthoff i nærheden af Osnabrück, og iværksætterfirmaet er i dag Europas ledende hestemarked.

Tallene taler for sig: I løbet af de sidste par år er der i gennemsnit blevet opført 250 heste på siden - om dagen. Omkring hvert 18. minut bliver en hest solgt via ehorses, hvilket bliver til omkring 70 heste dagligt. 

“Da coronakrisen var på sit højeste, kunne vi se, at folk var villige til at bruge flere penge end sædvanligt på en hest. Igennem vores website, blev der i 2020 solgt heste for 683 millioner euro og i 2021 steg det til 844 euro. Længden af handlen blev også forkortet, fra 57 dage i 2020 til 35 dage i 2021,” forklarer Lena Büker, administrerende direktør for ehorses siden 2011. 

“I løbet af de sidste par måneder har vi set en stigning på omkring 100 heste dagligt. Efterspørgslen er konstant.” Om forklaringen skal findes på grund af det stigende økonomiske pres på husstande, kan Lena Büker ikke sige med sikkerhed.

Omkring 80 % af sælgerne er private handlende, og omkring 20 % er kommercielle forretningsdrivende. Men både køber- og sælgerstrukturen er meget international. Mere end halvdelen af opslagene kommer ikke fra Tyskland. “I løbet af de seneste år har der været en stærk stigning af brugere fra udlandet, som kigger på vores website. Andelen af besøgene fra udlandet er i mellemtiden steget til mere end 50 %, af de i alt 4.9 millioner hits (antal sidevisninger, red.). Dette gør os faktisk til den største tyske platform, og markedet bliver i stigende grad mere og mere europæisk.”

Til trods for at man kan finde stort set alle hesteracer på siden, er varmblodshesten den mest populære, og Lena Büker fortæller, at heste med potentiale sagtens kan finde en ny, god ejer online. “Præmiehoppen Schöne Scarlett, der med Helen Langenhanerberg har opnået stor succes indenfor dressurridning, blev handlet af os, da hun var to år gammel,” husker Lena Büker. I mellemtiden bruges ehorses af forretninger, såsom tyske- og internationale avlsforeninger og ANCCE (avlsforeningen for spanske heste), når en hest skal sættes til salg. Fordelen for køberen er, at de let og enkelt kan sammenligne og gennemse udvalget. Med den detaljerede søgefunktion kan man hurtigt finde en bestemt hest, og det er let og ukompliceret at kontakte køberen eller sælgeren.

Af Kerstin Schmidt  //  Foto: Canva Pro

At købe eller sælge hest er ofte en svær og følelsesladet beslutning. Det er ikke altid kun en økonomisk overvejelse. Det kan være, at man er nået frem til konklusionen om, at der er en anden, som kan tage sig bedre af hesten, end en selv. Eller at ens liv ændrer sig. Hos opdrættere og hestehandlere, er hestehandlen ofte for at sikre indkomst. Uanset grunden til, at du skilles med din hest eller skal finde en ny partner, så er der et par ting, du bør overveje, for at handlen kan blive så god som overhovedet muligt. Vi har taget en snak med det firma, som er den vigtigste handelsplatform for hestehandel i Tyskland og Europa.

Hvad du bør overveje,
når du skal købe eller sælge din hest

Malgré Tout

Malgré Tout er navnet på Danmarks digitale medie for ryttere og mennesker med hestesport som passion og levevej. Vort medie er en kombination af website, jævnlige nyhedsbreve, vores gratis online magasin og app.
Fuld skærm