… at sørge for, at godbidderne er helt tørre efter bagningen, og du kan for eksempel lade dem stå ude hele natten for en sikkerheds skyld, eller bage dem lidt længere ved en lavere temperatur. Der må faktisk helst ikke være noget fugt tilbage, da det ellers kan give hesten maveproblemer. Det vil også få godbidderne til at holde længere. Når de er helt tørre, skal du opbevare dem i en kasse og fodre dem inden for et par uger.  

Husk

I stedet for at smide det tørre, gamle brød - især rugbrød - væk, så smid det en tur i ovnen, indtil det er helt tørt og sprødt. Gnid eventuelt lidt hvidløg på brødet for smagens skyld. Vi er sikre på, at din hest vil elske det. 

Til sidst skal du bruge noget til at forbinde dine ingredienser. Her kan du overveje at bruge olie, som er et godt energitilskud til din hest. Her kan du gøre brug af forskellige olier som for eksempel rapsolie, hørfrøolie, risklidolie, kokosolie eller majskimolie. Desuden kan du bruge lidt honning eller æblemos, men pas på, at du ikke tilsætter for meget sukker. Især hvis din hest har en følsom mave eller tager let på i vægt.  

Du skal bruge: 

        2-3 æbler

        1 spsk. kanel

        1 spsk. salt

Sæt ovnen til 180 grader. Skær æblerne i tynde skiver og læg dem på en smurt bageplade. Drys med lidt kanel og salt på begge sider. Sæt dem i den forvarmede ovn og vend efter fem minutter. Bag dem færdige i fem minutter og lad dem køle af.

Du skal bruge: 

        5 kop havregryn

        ½ kop majsolie

        1 fed hvidløg

        1 kop finhakket selleri

Forvarm ovnen til 180 grader. Hæld gryn og olie i en stor skål. Pres hvidløget og hak sellerien før du blander dejen og fordeler den i mindre bidder. Rul dem til pølser og læg dem på en smurt bageplade. Bag dem i midterste rille i ovnen i 10 minutter før du vender dem og bager dem færdige, indtil de er gyldenbrune.

Du skal bruge: 

        Brød

        Hvidløg eller krydderier

Tænd ovnen på 175 grader. Hvis det ikke er i skiver i forvejen, så skær brødet i tynde skiver. Tilsæt krydderier og læg brødstykkerne på en bagerist og bag dem i ca. 10-15 minutter. Lad stykkerne køle af, før du serverer dem.

Både salt og sukker kan være gode ingredienser i dine hestegodbidder. Salt hjælper din hest med at optage protein og ergodt for musklerne. Sukker er med til at stimulere din hests spytkirtler, som hjælper fordøjelsen og de sukkersøde godbidder er gode til at levere den “hurtige energi”, hvis jeres træning er særligt fysisk krævende. For at tilføje sukker, kan du for eksempel bruge honning, agavesirup, rissirup eller æblemos. Men som de fleste hesteejere allerede ved, skal man ikke give sin hest for meget sukker. Alternativt kan du også prøve at bruge krydderier som kanel eller gurkemeje, som også giver en god smag, samtidig med at det hjælper din hest med fordøjelsen. Men husk, at det skal være ceylon kanel. 

Rødbeder, æbler - og selvfølgelig, gulerødder - gør det hele bedre. Alle grøntsager, du ellers kan fodre din hest med, kan høre hjemme i opskrifter på dine godbidder. Du skal selvfølgelig bare være sikker på, at det er noget din hest kan tåle og ikke kan blive syg af.

Ligesom os mennesker elsker de fleste heste en godbid. Men nogle heste er sværere at behage end andre. Selv hvis din hest er kræsen, er vi sikre på, at du kan finde noget, som den vil nyde. Vi har fundet nogle idéer til hestegodbidder, som du helt selv kan lave. Uanset om det er til træning, eller om det bare er til at forkæle den bedste hest i verden.

Af Andreas Andersen

Ligesom os mennesker elsker de fleste heste en godbid. Men nogle heste er sværere at behage end andre. Selv hvis din hest er kræsen, er vi sikre på, at du kan finde noget, som den vil nyde. Vi har fundet nogle idéer til hestegodbidder, som du helt selv kan lave. Uanset om det er til træning, eller om det bare er til at forkæle den bedste hest i verden.

HESTEGODBIDDER

SÅDAN LAVER
DU DINE EGNE
Opskrifter
SÅDAN LAVER
DU DINE EGNE
HESTEGODBIDDER

… at sørge for, at godbidderne er helt tørre efter bagningen, og du kan for eksempel lade dem stå ude hele natten for en sikkerheds skyld, eller bage dem lidt længere ved en lavere temperatur. Der må faktisk helst ikke være noget fugt tilbage, da det ellers kan give hesten maveproblemer. Det vil også få godbidderne til at holde længere. Når de er helt tørre, skal du opbevare dem i en kasse og fodre dem inden for et par uger.  

Husk
Du skal bruge: 

        2-3 æbler

        1 spsk. kanel

        1 spsk. salt

Sæt ovnen til 180 grader. Skær æblerne i tynde skiver og læg dem på en smurt bageplade. Drys med lidt kanel og salt på begge sider. Sæt dem i den forvarmede ovn og vend efter fem minutter. Bag dem færdige i fem minutter og lad dem køle af.

Du skal bruge: 

        5 kop havregryn

        ½ kop majsolie

        1 fed hvidløg

        1 kop finhakket selleri

Forvarm ovnen til 180 grader. Hæld gryn og olie i en stor skål. Pres hvidløget og hak sellerien før du blander dejen og fordeler den i mindre bidder. Rul dem til pølser og læg dem på en smurt bageplade. Bag dem i midterste rille i ovnen i 10 minutter før du vender dem og bager dem færdige, indtil de er gyldenbrune.

Du skal bruge: 

        Brød

        Hvidløg eller krydderier

Tænd ovnen på 175 grader. Hvis det ikke er i skiver i forvejen, så skær brødet i tynde skiver. Tilsæt krydderier og læg brødstykkerne på en bagerist og bag dem i ca. 10-15 minutter. Lad stykkerne køle af, før du serverer dem.

I stedet for at smide det tørre, gamle brød - især rugbrød - væk, så smid det en tur i ovnen, indtil det er helt tørt og sprødt. Gnid eventuelt lidt hvidløg på brødet for smagens skyld. Vi er sikre på, at din hest vil elske det. 

Til sidst skal du bruge noget til at forbinde dine ingredienser. Her kan du overveje at bruge olie, som er et godt energitilskud til din hest. Her kan du gøre brug af forskellige olier som for eksempel rapsolie, hørfrøolie, risklidolie, kokosolie eller majskimolie. Desuden kan du bruge lidt honning eller æblemos, men pas på, at du ikke tilsætter for meget sukker. Især hvis din hest har en følsom mave eller tager let på i vægt.  

Både salt og sukker kan være gode ingredienser i dine hestegodbidder. Salt hjælper din hest med at optage protein og ergodt for musklerne. Sukker er med til at stimulere din hests spytkirtler, som hjælper fordøjelsen og de sukkersøde godbidder er gode til at levere den “hurtige energi”, hvis jeres træning er særligt fysisk krævende. For at tilføje sukker, kan du for eksempel bruge honning, agavesirup, rissirup eller æblemos. Men som de fleste hesteejere allerede ved, skal man ikke give sin hest for meget sukker. Alternativt kan du også prøve at bruge krydderier som kanel eller gurkemeje, som også giver en god smag, samtidig med at det hjælper din hest med fordøjelsen. Men husk, at det skal være ceylon kanel. 

Af Andreas Andersen

Rødbeder, æbler - og selvfølgelig, gulerødder - gør det hele bedre. Alle grøntsager, du ellers kan fodre din hest med, kan høre hjemme i opskrifter på dine godbidder. Du skal selvfølgelig bare være sikker på, at det er noget din hest kan tåle og ikke kan blive syg af.

Ligesom os mennesker elsker de fleste heste en godbid. Men nogle heste er sværere at behage end andre. Selv hvis din hest er kræsen, er vi sikre på, at du kan finde noget, som den vil nyde. Vi har fundet nogle idéer til hestegodbidder, som du helt selv kan lave. Uanset om det er til træning, eller om det bare er til at forkæle den bedste hest i verden.

Ligesom os mennesker elsker de fleste heste en godbid. Men nogle heste er sværere at behage end andre. Selv hvis din hest er kræsen, er vi sikre på, at du kan finde noget, som den vil nyde. Vi har fundet nogle idéer til hestegodbidder, som du helt selv kan lave. Uanset om det er til træning, eller om det bare er til at forkæle den bedste hest i verden.

Opskrifter

Malgré Tout

Malgré Tout er navnet på Danmarks digitale medie for ryttere og mennesker med hestesport som passion og levevej. Vort medie er en kombination af website, jævnlige nyhedsbreve, vores gratis online magasin og app.
Fuld skærm