Bianca har ikke sin egen hest mere, men hun hjælper kunder og rider gerne andres heste. 

Som 3-årig red Bianca på en toårige shetlandspony-hingst, som ikke var tilredet. 

“Husk, du er ikke stærkere end din hest, så du skal kommunikere, og du skal spørge din hest, om den vil være med på opgaven.”

Følg Bianca på Instagram

Ridning uden bid kræver, at rytteren bruger hjælpere som sæde, ben og stemmen fremfor tøjlerne.

Unge heste og longe

Det er sværere for unge heste at samle sig, da de ofte mangler styrke og balance, som de udvikler over tid. At have en rytter på ryggen kan gøre det endnu sværere at finde balancen og vil selvfølgelig tilføje ekstra vægt. Derfor øver Bianca Schoenmakers altid justeringen af skridtlængden i longen. "Rytteren vil i mange tilfælde forårsage ubalance hos en ung hest, fordi rytterens vægt lægger på forparten af hesten. Samtidig kan en rytter give tydeligere signaler og kommunikation, men først skal hesten lære at finde balancen på egen hånd."


Bianca Schoenmakers begynder i en grime og bruger stemmekommandoer for klar kommunikation. Hun bemærker: "Spørg kun efter en minimal samling at skridtlængden og forlæng derefter. Så længe styrken fra bagparten bevares. Undgå, at hesten bliver spændt, og bed om en længere skridtlængde, lige før hesten bliver spændt. Hav ikke høje forventninger, og husk at gøre det behageligt for den unge hest at træne."

Hvis hesten går ned i trav
Når du forsøger at forkorte skridtlængden, kan det være, du kommer til at give en for stor hjælper eller et for tydeligt signal, og hesten går ned i trav. Det kan også være, at din hest er bagved schenklen, eller at hesten simpelthen ikke er stærk nok til at kunne samle sig. Ifølge Bianca Schoenmakers er det afgørende at lave små ændringer, så hesten bliver stærkere og føler sig mere komfortabel. "Prøv at mærke efter øjeblikket før hesten går ned i trav og bed den om at gå fremad lige før, også selvom forkortelsen af skridtlængden kun er et halvt skridt."

Hvis hesten løber fra dig
Når du forsøger at forlænge skridtlængden, og du oplever, at din hest øger hastigheden eller løber fra dig, kan det skyldes, at din hest ikke forstår opgaven. Gå ned i trav eller skridt eller prøv endda fra jorden for at øve kommunikationen, for eksempel i en longe. Øv halve parader og sørg for at få et let og tydeligt svar. "Nogle gange er det nok bare at tænke på at gå fremad for at hesten reagerer."

Øv overalt
I behøver ikke kun øve jer på ridebanen for at få styr på justeringen af skridtlængden. Det er også oplagt at øve det på tur. Her har du god mulighed for ligeudretning, der er andre omgivelser, og det kan blive mindre kedeligt for både hest og rytter. Igen understreger Bianca Schoenmakers vigtigheden af variation. Du kan også træne med bomme i alle gangarter. Det kan hjælpe både dig og din hest med at få en fornemmelse af korte og lange skridtlængder, og du kan placere bommene tættere på eller længere væk fra hinanden. Lav små ændringer og hjælp hesten med at forstå opgaven.

Uden bid
For at understrege vigtigheden af dit sæde og schenkel i denne øvelse rider Bianca Schoenmakers også uden bid. Hun er i stand til at samle og forkorte skridtlængden i galop. 

"For det første skal din hest være trænet i at kunne rides uden bid, men ellers bruger du de samme signaler, som du ville gøre med et bid. Læn dig lidt tilbage med din overkrop, ikke meget, men primært med dine hofter. Tænk på at fortælle hesten "woo" med din krop. Derefter tager jeg let fat i cordeoen, men igen må du ikke tage fat i hesten og holde den der. Klem og slip i stedet presset. Husk, du er ikke stærkere end din hest, så du skal kommunikere, og du skal spørge din hest, om den vil være med på opgaven.

Gentag forlængelsen og forkortelsen af hestens skridtlængde i fire til fem minutter. Lav derefter noget andet og øv jer igen senere. Hesten skal forstå opgaven, føle sig tryg og selvsikker. Vi gjorde det før; nu ved jeg, hvad jeg skal gøre. Husk at rose hesten, når den gør sit bedste eller udfører noget korrekt. Bianca Schoenmakers understreger vigtigheden af variation i enhver form for træning. "Bliv ikke ved i en time, men øv i stedet på en volte, på en lige linje, i trav og i galop. Øv også bevidste overgange mellem gangarterne."

Trin 5

“Hvis din hest ikke reagerer tilstrækkeligt, så stop, gentag signalet, og sørg for at give efter. Hvis du giver efter og gentager, vil du sandsynligvis få et nyt svar fra hesten, som vil forsøge at løse opgaven. Men hvis du giver ét signal og bliver ved med at give det. og hesten ikke reagerer, vil du lære hesten ikke at reagere på det signal, du gav.”
Hesten kan begynde at hænge på tøjlen og gå imod dit ben for at komme væk fra det pres, som signalet eller hjælperen udgør."

Ifølge FEI: "En halv parade er en kort, subtil hjælp, der kommunikerer til hesten at genbalancere sin vægt og forberede sig på næste bevægelse. Det er en kombination af flere hjælpemidler, der gives i hurtigt efter hinanden -eller på samme tid." fei.org

Hvad er en halv parade?

Forsøg ikke at blokere hesten med dine hænder. Som du kan se her, vil hesten begynde at blive anspændt, ukomfortabel og bruge sin krop forkert.  

Jeg ser mange ryttere, der blokerer med deres hænder og forsøger at holde hesten i tøjlerne og derved udfører ukorrekte halve parader. Rytteren fortsætter med at presse med sædet og benene for at holde galoppen, men hesten er anspændt i hele sin krop. Skridtlængden er kort, men det er forkert, fordi hesten ikke bevæger sig naturligt igennem kroppen.

Undgå dette:

Når du føler, at både du og din hest forstår at justere skridtlængden i trav, kan du slå over i galop, men sørg for at bruge den samme fremgangsmåde som i skridt og trav. Begynd på en volte.

For de fleste heste er galoppen den mest ubalancerede gangart, og derfor vil det hjælpe med balancen og skabe engagement fra bagparten at have dem på en volte. Bianca Schoenmakers pointerer, at det ikke behøver at være perfekt i skridt og trav, før du går over til galop, så længe både hesten og rytteren har en klar forståelse af opgaven. Det er vigtigt at starte i det små. Øv et eller to skridt, og bevæg dig gradvist op til fire eller fem skridt.

Trin 4

Gå op i trav og gør nøjagtig det samme som beskrevet i trin 1 og 2. Dog bør det være lidt lettere i trav, fordi der er mere momentum, og det er fysisk nemmere for en hest at forkorte og forlænge skridtlængden i trav. Her burde du virkelig kunne mærke forskellen i længden af skridtene.

Trin 3

Nu skal du øve at forkorte din hests skridt. Du skal forsøge at forkorte hestens skridt, men uden at tempoet bliver langsommere og uden at miste fremdriften fra bagparten. Hos langt de fleste heste vil du skulle bruge dine ben og dit sæde for at holde tempoet oppe, når de bliver bedt om at forkorte deres skridt. Jo mere, du forkorter, desto mere skal du bruge benene. Sæt dig dybt ned i sadlen, og træk dine skuldre tilbage. På samme måde som med forlængelse af skridtet skal du holde dine hænder og arme med en elastisk følelse, der giver hesten plads.

Trin 2

Afhængigt af din hests erfaring kan du begynde i skridt. Øv jer i at forlænge skridtlængden. Luk dine ben omkring hesten og bed den om at bevæge sig fremad med dit sæde. Bevar en jævn takt og forsøg at opmuntre hesten til at forblive stabil i kontakten til biddet ved at holde dine hænder og arme meget stille med en elastisk følelse, der følger hestens bevægelse. Bloker ikke din hest med dine hænder.

Trin 1

"Hestene begyndte at blive fabriksarbejde for mig, jeg så ikke længere hesten som et individuelt væsen, jeg gik bare ud fra, at de alle var den samme."

Når heste bliver fabriksarbejde
Som 19-årig fik Bianca job på et stutteri og arbejdede der i 17 år. Hun deltog i internationale stævner og arbejdede også for to andre ryttere inden for springverdenen. På et tidspunkt holdt Bianca op med at nyde det at ride ti heste om dagen, seks dage om ugen, hvilket har ført til den livsstil, hun lever i dag. "Hestene begyndte at blive fabriksarbejde for mig. Jeg så ikke længere hesten som et individuelt væsen, og jeg gik bare ud fra, at de alle var ens." 

Derfor blev hun deltidslastbilschauffør, startede sin egen virksomhed, begyndte at undervise og havde ikke længere sine egne heste. Det gav hende den variation, hun havde brug for i sit liv for at kunne nyde hver eneste ridetur. Heste, som hun tidligere ville have betragtet som 'ikke min type'-hest, har nu hendes fulde interesse. "Jeg nyder bare at træne heste," siger Bianca. 

Bianca har en stor følgerskare på de sociale medier, hvor hun deler ærligt indhold om alle aspekter af at ride og passe heste. Hun tester produkter og giver objektiv information til sine følgere. Hun stiller de spørgsmål, som andre ofte ikke tør stille, og hun gør en dyd ud af at oplyse sine mange følgere. Bianca har brugt det meste af sin tid i springsadlen, men hun har en grundig forståelse for de fleste discipliner og træner nu også barok- og dressurheste. 

I en alder af 41 år konkurrerer Bianca stadig og rider andres heste, men hun føler sig mere afbalanceret og forbundet med hver enkelt hest, end hun gjorde tidligere. Da vi spurgte hende om, hvad hun mente var et af de mest oversete aspekt under træningen af heste, nævnte hun evnen til at forkorte og forlænge galopskridtet. 


Det hele begyndte med en pony...
Bianca Schoenmakers blev født ind i hesteverdenen, da begge hendes forældre havde med heste at gøre. Da Bianca var tre år gammel, købte hendes forældre en ikke-tilredet toårig shetlandspony til hende. Og så var det en hingst. "Mine forældre måtte købe den billigst mulige pony," siger Bianca og griner, men forsikrer os om, at den både lærte hende at falde af og ikke mindst at komme op på hesten igen.

Hvorfor er det vigtigt at kunne justere galopskridtet?
I springning er længden af galopskridtet afgørende for at opnå den rigtige afstand til et spring. Faktisk er det lige så vigtigt, som det er at kunne samle hesten efter et spring for at forberede sig til det næste. I dressur er det nødvendigt i programmerne, fordi det viser lydighed, balance og harmoni. Bianca understreger vigtigheden af generel smidighed hos enhver hest, hvor forlængelse og forkortelse af skridt i alle gangarter er yderst effektivt til at træne bagparten, ryggen og hofterne til at blive stærkere. Bianca påpeger: “Det vigtigste bør være at træne din hest, så den reagerer på dine hjælpere og at træne dens krop på en sund måde. Det er ligesom udstrækning og styrketræning.” 

Denne træning er vigtig i enhver disciplin for at holde hestens krop smidig, stærk og sund. Og det er afgørende, at hesten udfører opgaven korrekt. "Kraften skal altid komme fra bagparten. Jeg ser ofte, at folk begynder at samle deres hest for at få et mindre skridt uden at have engagement og fremdrift fra bagpartiet. Hesten bliver anspændt i midten, hen over ryggen. Ja, skridtet bliver forkortet, men det er ikke rigtigt et skridt længere. Galoppen er nu blevet til et fire-takts trin i stedet for tre, som det burde være. Rytteren vil føle, at de får et mindre skridt, og derfor kan denne øvelse være ret vanskelig," siger Bianca Schoenmakers. 

Et tip er at forlænge din hests skridtlængde på langsiden af ridebanen. På kortsiden samt på volter kan du bede hesten om at forkorte skridtlængden. Bianca forklarer hvorfor: "Det er lettere at øve at forkorte skridtlængden på en volte, da det vil hjælpe med balance samt opretholde forbindelsen fra bagparten til forparten." 

TIP

“Mine forældre måtte købe den billigst mulige pony”

Af: Celine Bønnelykke

Fotos: Malgré Tout // Natasja Stienstra

Bianca Schoenmakers, der i øjeblikket er bosat i Holland, har konkurreret i ridebanespringning rundt omkring i Europa og er udannet underviser/træner og underviser alle slags ryttere inden for mange forskellige discipliner. I denne artikel hjælper hun os med at forklare, hvordan man kan øve sig i at justere galopskridtet på enhver type hest. 

Det er ikke nemt, men det er en meget nyttig færdighed både for dig og din hest. At kunne korrigere længden af galopskridtet er brugbart i enhver disciplin og i mange forskellige situationer.

TRÆNING

Justér galopskridtet

med Bianca Schoenmakers

Bianca Schoenmakers, der i øjeblikket er bosat i Holland, har konkurreret i ridebanespringning rundt omkring i Europa og er udannet underviser/træner og underviser alle slags ryttere inden for mange forskellige discipliner. I denne artikel hjælper hun os med at forklare, hvordan man kan øve sig i at justere galopskridtet på enhver type hest. 

Ridning uden bid kræver, at rytteren bruger hjælpere som sæde, ben og stemmen fremfor tøjlerne.

Forsøg ikke at blokere hesten med dine hænder. Som du kan se her, vil hesten begynde at blive anspændt, ukomfortabel og bruge sin krop forkert.  

Bianca har ikke sin egen hest mere, men hun hjælper kunder og rider gerne andres heste. 

Som 3-årig red Bianca på en toårige shetlandspony-hingst, som ikke var tilredet. 

“Husk, du er ikke stærkere end din hest, så du skal kommunikere, og du skal spørge din hest, om den vil være med på opgaven.”

Følg Bianca på Instagram

Det er sværere for unge heste at samle sig, da de ofte mangler styrke og balance, som de udvikler over tid. At have en rytter på ryggen kan gøre det endnu sværere at finde balancen og vil selvfølgelig tilføje ekstra vægt. Derfor øver Bianca Schoenmakers altid justeringen af skridtlængden i longen. "Rytteren vil i mange tilfælde forårsage ubalance hos en ung hest, fordi rytterens vægt lægger på forparten af hesten. Samtidig kan en rytter give tydeligere signaler og kommunikation, men først skal hesten lære at finde balancen på egen hånd."


Bianca Schoenmakers begynder i en grime og bruger stemmekommandoer for klar kommunikation. Hun bemærker: "Spørg kun efter en minimal samling at skridtlængden og forlæng derefter. Så længe styrken fra bagparten bevares. Undgå, at hesten bliver spændt, og bed om en længere skridtlængde, lige før hesten bliver spændt. Hav ikke høje forventninger, og husk at gøre det behageligt for den unge hest at træne."

Unge heste og longe

According to FEI: “A half halt is a brief, subtle aid that communicates to the horse to rebalance their weight and prepare for the next movement. It's a combination of multiple aids that are given in quick succession – or even simultaneously.” fei.org

Ifølge FEI: "En halv parade er en kort, subtil hjælp, der kommunikerer til hesten at genbalancere sin vægt og forberede sig på næste bevægelse. Det er en kombination af flere hjælpemidler, der gives i hurtigt efter hinanden -eller på samme tid." fei.org

Hvad er en halv parade?

Hvis hesten går ned i trav
Når du forsøger at forkorte skridtlængden, kan det være, du kommer til at give en for stor hjælper eller et for tydeligt signal, og hesten går ned i trav. Det kan også være, at din hest er bagved schenklen, eller at hesten simpelthen ikke er stærk nok til at kunne samle sig. Ifølge Bianca Schoenmakers er det afgørende at lave små ændringer, så hesten bliver stærkere og føler sig mere komfortabel. "Prøv at mærke efter øjeblikket før hesten går ned i trav og bed den om at gå fremad lige før, også selvom forkortelsen af skridtlængden kun er et halvt skridt."

Hvis hesten løber fra dig
Når du forsøger at forlænge skridtlængden, og du oplever, at din hest øger hastigheden eller løber fra dig, kan det skyldes, at din hest ikke forstår opgaven. Gå ned i trav eller skridt eller prøv endda fra jorden for at øve kommunikationen, for eksempel i en longe. Øv halve parader og sørg for at få et let og tydeligt svar. "Nogle gange er det nok bare at tænke på at gå fremad for at hesten reagerer."

Øv overalt
I behøver ikke kun øve jer på ridebanen for at få styr på justeringen af skridtlængden. Det er også oplagt at øve det på tur. Her har du god mulighed for ligeudretning, der er andre omgivelser, og det kan blive mindre kedeligt for både hest og rytter. Igen understreger Bianca Schoenmakers vigtigheden af variation. Du kan også træne med bomme i alle gangarter. Det kan hjælpe både dig og din hest med at få en fornemmelse af korte og lange skridtlængder, og du kan placere bommene tættere på eller længere væk fra hinanden. Lav små ændringer og hjælp hesten med at forstå opgaven.

Uden bid
For at understrege vigtigheden af dit sæde og schenkel i denne øvelse rider Bianca Schoenmakers også uden bid. Hun er i stand til at samle og forkorte skridtlængden i galop. 

"For det første skal din hest være trænet i at kunne rides uden bid, men ellers bruger du de samme signaler, som du ville gøre med et bid. Læn dig lidt tilbage med din overkrop, ikke meget, men primært med dine hofter. Tænk på at fortælle hesten "woo" med din krop. Derefter tager jeg let fat i cordeoen, men igen må du ikke tage fat i hesten og holde den der. Klem og slip i stedet presset. Husk, du er ikke stærkere end din hest, så du skal kommunikere, og du skal spørge din hest, om den vil være med på opgaven.

“Hvis din hest ikke reagerer tilstrækkeligt, så stop, gentag signalet, og sørg for at give efter. Hvis du giver efter og gentager, vil du sandsynligvis få et nyt svar fra hesten, som vil forsøge at løse opgaven. Men hvis du giver ét signal og bliver ved med at give det. og hesten ikke reagerer, vil du lære hesten ikke at reagere på det signal, du gav.”
Hesten kan begynde at hænge på tøjlen og gå imod dit ben for at komme væk fra det pres, som signalet eller hjælperen udgør."

Undgå dette:

Jeg ser mange ryttere, der blokerer med deres hænder og forsøger at holde hesten i tøjlerne og derved udfører ukorrekte halve parader. Rytteren fortsætter med at presse med sædet og benene for at holde galoppen, men hesten er anspændt i hele sin krop. Skridtlængden er kort, men det er forkert, fordi hesten ikke bevæger sig naturligt igennem kroppen.

Gentag forlængelsen og forkortelsen af hestens skridtlængde i fire til fem minutter. Lav derefter noget andet og øv jer igen senere. Hesten skal forstå opgaven, føle sig tryg og selvsikker. Vi gjorde det før; nu ved jeg, hvad jeg skal gøre. Husk at rose hesten, når den gør sit bedste eller udfører noget korrekt. Bianca Schoenmakers understreger vigtigheden af variation i enhver form for træning. "Bliv ikke ved i en time, men øv i stedet på en volte, på en lige linje, i trav og i galop. Øv også bevidste overgange mellem gangarterne."

Trin 5

Når du føler, at både du og din hest forstår at justere skridtlængden i trav, kan du slå over i galop, men sørg for at bruge den samme fremgangsmåde som i skridt og trav. Begynd på en volte.

For de fleste heste er galoppen den mest ubalancerede gangart, og derfor vil det hjælpe med balancen og skabe engagement fra bagparten at have dem på en volte. Bianca Schoenmakers pointerer, at det ikke behøver at være perfekt i skridt og trav, før du går over til galop, så længe både hesten og rytteren har en klar forståelse af opgaven. Det er vigtigt at starte i det små. Øv et eller to skridt, og bevæg dig gradvist op til fire eller fem skridt.

Trin 4

Gå op i trav og gør nøjagtig det samme som beskrevet i trin 1 og 2. Dog bør det være lidt lettere i trav, fordi der er mere momentum, og det er fysisk nemmere for en hest at forkorte og forlænge skridtlængden i trav. Her burde du virkelig kunne mærke forskellen i længden af skridtene.

Trin 3
TIP

Et tip er at forlænge din hests skridtlængde på langsiden af ridebanen. På kortsiden samt på volter kan du bede hesten om at forkorte skridtlængden. Bianca forklarer hvorfor: "Det er lettere at øve at forkorte skridtlængden på en volte, da det vil hjælpe med balance samt opretholde forbindelsen fra bagparten til forparten." 

Nu skal du øve at forkorte din hests skridt. Du skal forsøge at forkorte hestens skridt, men uden at tempoet bliver langsommere og uden at miste fremdriften fra bagparten. Hos langt de fleste heste vil du skulle bruge dine ben og dit sæde for at holde tempoet oppe, når de bliver bedt om at forkorte deres skridt. Jo mere, du forkorter, desto mere skal du bruge benene. Sæt dig dybt ned i sadlen, og træk dine skuldre tilbage. På samme måde som med forlængelse af skridtet skal du holde dine hænder og arme med en elastisk følelse, der giver hesten plads.

Trin 1
Trin 2

Afhængigt af din hests erfaring kan du begynde i skridt. Øv jer i at forlænge skridtlængden. Luk dine ben omkring hesten og bed den om at bevæge sig fremad med dit sæde. Bevar en jævn takt og forsøg at opmuntre hesten til at forblive stabil i kontakten til biddet ved at holde dine hænder og arme meget stille med en elastisk følelse, der følger hestens bevægelse. Bloker ikke din hest med dine hænder.

"Hestene begyndte at blive fabriksarbejde for mig, jeg så ikke længere hesten som et individuelt væsen, jeg gik bare ud fra, at de alle var den samme."

Hvorfor er det vigtigt at kunne justere galopskridtet?
I springning er længden af galopskridtet afgørende for at opnå den rigtige afstand til et spring. Faktisk er det lige så vigtigt, som det er at kunne samle hesten efter et spring for at forberede sig til det næste. I dressur er det nødvendigt i programmerne, fordi det viser lydighed, balance og harmoni. Bianca understreger vigtigheden af generel smidighed hos enhver hest, hvor forlængelse og forkortelse af skridt i alle gangarter er yderst effektivt til at træne bagparten, ryggen og hofterne til at blive stærkere. Bianca påpeger: “Det vigtigste bør være at træne din hest, så den reagerer på dine hjælpere og at træne dens krop på en sund måde. Det er ligesom udstrækning og styrketræning.” 

Denne træning er vigtig i enhver disciplin for at holde hestens krop smidig, stærk og sund. Og det er afgørende, at hesten udfører opgaven korrekt. "Kraften skal altid komme fra bagparten. Jeg ser ofte, at folk begynder at samle deres hest for at få et mindre skridt uden at have engagement og fremdrift fra bagpartiet. Hesten bliver anspændt i midten, hen over ryggen. Ja, skridtet bliver forkortet, men det er ikke rigtigt et skridt længere. Galoppen er nu blevet til et fire-takts trin i stedet for tre, som det burde være. Rytteren vil føle, at de får et mindre skridt, og derfor kan denne øvelse være ret vanskelig," siger Bianca Schoenmakers. 

Når heste bliver fabriksarbejde
Som 19-årig fik Bianca job på et stutteri og arbejdede der i 17 år. Hun deltog i internationale stævner og arbejdede også for to andre ryttere inden for springverdenen. På et tidspunkt holdt Bianca op med at nyde det at ride ti heste om dagen, seks dage om ugen, hvilket har ført til den livsstil, hun lever i dag. "Hestene begyndte at blive fabriksarbejde for mig. Jeg så ikke længere hesten som et individuelt væsen, og jeg gik bare ud fra, at de alle var ens." 

Derfor blev hun deltidslastbilschauffør, startede sin egen virksomhed, begyndte at undervise og havde ikke længere sine egne heste. Det gav hende den variation, hun havde brug for i sit liv for at kunne nyde hver eneste ridetur. Heste, som hun tidligere ville have betragtet som 'ikke min type'-hest, har nu hendes fulde interesse. "Jeg nyder bare at træne heste," siger Bianca. 

Bianca har en stor følgerskare på de sociale medier, hvor hun deler ærligt indhold om alle aspekter af at ride og passe heste. Hun tester produkter og giver objektiv information til sine følgere. Hun stiller de spørgsmål, som andre ofte ikke tør stille, og hun gør en dyd ud af at oplyse sine mange følgere. Bianca har brugt det meste af sin tid i springsadlen, men hun har en grundig forståelse for de fleste discipliner og træner nu også barok- og dressurheste. 

I en alder af 41 år konkurrerer Bianca stadig og rider andres heste, men hun føler sig mere afbalanceret og forbundet med hver enkelt hest, end hun gjorde tidligere. Da vi spurgte hende om, hvad hun mente var et af de mest oversete aspekt under træningen af heste, nævnte hun evnen til at forkorte og forlænge galopskridtet. 


Det hele begyndte med en pony...
Bianca Schoenmakers blev født ind i hesteverdenen, da begge hendes forældre havde med heste at gøre. Da Bianca var tre år gammel, købte hendes forældre en ikke-tilredet toårig shetlandspony til hende. Og så var det en hingst. "Mine forældre måtte købe den billigst mulige pony," siger Bianca og griner, men forsikrer os om, at den både lærte hende at falde af og ikke mindst at komme op på hesten igen.

“Mine forældre måtte købe den billigst mulige pony”

Af: Celine Bønnelykke

Fotos: Malgré Tout // Natasja Stienstra

Det er ikke nemt, men det er en meget nyttig færdighed både for dig og din hest. At kunne korrigere længden af galopskridtet er brugbart i enhver disciplin og i mange forskellige situationer.

Justér galopskridtet

med Bianca Schoenmakers

TRÆNING

Malgré Tout

Malgré Tout er navnet på Danmarks digitale medie for ryttere og mennesker med hestesport som passion og levevej. Vort medie er en kombination af website, jævnlige nyhedsbreve, vores gratis online magasin og app.
Fuld skærm